onsdag 19. mars 2014

Tanita kroppsanalyse; jeg er normal!

Vekt 68,6, Fett 18,1% og BMI 22,7
Et av tilbudene her på Feiringklinikkens rehabopplegg er veiing "før" og "etter" med Tanita vekt. På mindre enn ett minutt foretar denne vekta (med tilhørende håndtak) en kroppsanalyse som faktisk virker helt vettug.

Konklusjonen var i alle fall at jeg var "normal" - så da må det jo stemme. Riktignok lå jeg i grenseland til "slank og muskuløs", men jeg nådde ikke helt opp. Vekt 68,6, Fett 18,1% og BMI 22,7 er helt OK verdier.

Viseralfett og underhudsfett
Det som var minst bra var viseralfett - kall det gjene "ølmagefett"; Der fikk jeg målt 10 med en øvre anbefalt grense på 12 - så det kan jeg med fordel jobbe for å redusere. Underhudsfettet er ikke så farlig, det du får tak i når du klyper i "bilringen" - men det er jeg av mer forfengelige årsaker interessert i å jobbe vekk.

Det spørs om disse verdiene endre seg særlig mye på de fire ukene jeg er her, men det kan være interessant med en ny slik veiing om ett år. Hvis badebukseformen da er på topp skal jeg ta en ny slik veiing - hvis ikke lar jeg det være.



Laaang motbakke
Etter dagens program lurte jeg meg til en ny lang spasertur - denne gangen på snøføre etter dagens snøfall - en 3,5 km lang motbakke  med 300 høydemeter fulgt opp av en lett kilometer i høyden, og ned igjen. Pulsklokka viste "bare" +/- 125 i motbakkene i 10:30/km-fart, men jeg pustet som om jeg skulle vært i innspurten på en 800 meter.

Bekken går åpen, men det er mye snø når man kommer høyere enn 300 moh.

Utsikt mot Mjøsa fra Limsethaugen - 415 moh.

Lysløypa fra Nordgardsgrinda var nypreppa - fine spor.

Brodshaug.

Feiring rehab dag 3 / uke 1
Tidligere i dag hadde vi en innledende lett økt med stavgang (inkl 3 korte elghufsdrag) - og en time i styrkerommet inkl oppvarming/nedtrapping på mølle. I dag jogget jeg for første gang etter operasjonen, 2 x 1 minutt på mølla. På kvelden ble det en tur i bassenget, så alt i alt en dag med mye aktivitet.... og en del foredrag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar