torsdag 3. juli 2014

Fagerklokker og rask gange

Bildet: Fagerklokke med utsikt mot Glomma

Som en test før helgeturen til XREID Hardangervidda gikk jeg i dag 10-kilometeren om kirkeruinene og store golfbanerunden. I mangeogtyve herlige varmegrader gassa jeg på så godt jeg kunne uten å få det til å se ut som kappgang.

Det ble solid ny gå-pers i runden, 9,8 kilometer på 1:27:40 = 8:50 pr km. Med en blanding av asfalt, grusveier og skogssti var det bra fart for FlimmerGammeln, så da går det vel bra på Duranut og Gaustatoppen også der jeg skal gå en del i løypene i forbindelse med reportasjeoppdrag.

Siden jeg ikke fikk deltatt i XREID selv på grunn av hjerteoperasjonen, ble jeg invitert til å være sammen med arrangørene fra torsdag til søndag. Jeg gleder meg til å være sammen med Fredrik, Jan Sigurd og de andre - og til å treffe mange ultravenner.

Litt blomsterprakt fra dagens tur:

Fagerklokke (de store blåklokkene) er vel en av de flotteste - om ikke aller flotteste av markblomstene. På veien utover mot kirkeruiene er det masse både fagerklokker og andre markblomster i det som fortoner seg som en sammenhengende blomstereng.

Det bølgende landskapet utover mot kirkeruiene er udyrket beitemark
med en enorm blomsterprakt.

Millioner av prestekrager som seg hør og bør når det er
nabolandskapet til kirkeruinene.

2 kommentarer:

  1. Hei Laila
    Hyggelig å høre fra deg. Ser nå at du på et eller annet tidspunkt har byttet bloggadresse, så du var falt ut av lista "blogger jeg følger". Nå har jeg lagt deg inn igjen!

    SvarSlett