torsdag 24. juli 2014

Så seile vi på Mjøsa....

Skibladner, Mjøsa, laks og jordbær.... hvor mange har vel ikke opplevd denne kombinasjonen på de 158 årene hjuldamperen har trafikkert Norges største innsjø? Skibladner rakk å bli fredet (2006) før jeg omsider kom om bord på "Mjøsas hvite svane" - i dag.

Ved en ren tilfeldighet falt dagen sammen med 100 år siden Alf Prøysens ble født, mannen som blant annet skrev om "Resan til Chyteræ" til "Så seile vi på Mjøsa" (1966).

Dagens jubilant..
 
Jubilantene Rut & Arne som fylte 80 år i mai.

Foranledningen for turen med Skibladner var Rut & Arne's 80-årsdag i mai - da vi ga jubilantene tur og middag på Skibladner, sammen med oss. Oss var Reidun & Jens og Else & meg, men Jens fikk ikke vært med. Det var nydelig sol og 26 grader da vi kom fra til Kapp, og det var 29-30 grader under den 8 timer lange seilasen via Hamar, Eidsvoll, Hamar igjen og tilbake til Kapp.

Det var mye folk om bord, det var en aldeles strålende sommerdag og vi hadde en super middag i den åpne "Hjertesalongen" helt bakerst i båten. "Så seile vi på Mjøsa" ble selvsagt spilt over høytaleren - men holken vår var ikke sprukken, bare veldig gammel.

Så da har jeg altså omsider seilt med Skibladner og spist laks og jordbær om bord, fått med meg livet på Mjøsa og Vormas. og attpåtil i lag med gode venner.

Noen bilder fra turen:

Skibladnerkaia i Hamar

Tuuuut, under broa mellom Nes og Helgøya.

Minnesundbroene der Mjøsa går over i Vorma...
...som vi bor ved, bare litt lenger ned.

Stedet ved Minnesund der Skibladner ble montert og sjøsatt i 1856.
 

Vorma med Ninabben i bakgrunnen.

Artig med litt maritimt miljø - for en gammel sjøulk (1966-70).

Vi var så heldige å få bordsetning på selveste gromplassen;
i hjertesalongen lengst bak på båten

Så seile vi hemmat att... i en gamal holk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar