fredag 1. august 2014

Se, jeg padler!

Nok et kapittel er skrevet i historien om "Gammeln som gjør ting han ikke kan". Tidligere i år var det golf, nå handler det om kajakk.

Når jeg bor fem meter fra Vorma er det bare noen skritt fra døra og til jeg plumper utfor brygga - eller enda bedre; entrer en kajakk. Tanken var der i fjor, men først i år ble det en realitet: Mitt livs første kajakktur - og garantert ikke den siste. Nå skal det handles kajakk!

Kroppen sier at dette var bare delvis OK, ikke minst korsryggen fikk mye juling på de 11 kilometerne på Vorma og Glomma sammen med Marit. Men... med trening og tilpasning av utstyret får jeg vel også kroppen på lag etter hvert.

Marit og kajakkene klare for tur... men var jeg det?

Det var verdens snilleste Marit som kom opp fra Fetsund med to kajakker og aktuelt tilbehør som årer, redningsvester og ikke minst god veiledning. Etter 10 sekunder forsto jeg at jeg neppe kom til å drukne - dette var stødige saker. Etter 10 minutter ante det meg at verdens stiveste gamle mann kom til å få vondt i låra av sittestillingen. Etter enda 10 minutter ante det meg at korsryggen kom til å få det verre enn lårene.

Det var en fin padledag med litt over tyve varmegrader, lettskyet og bare litt vind. Båttrafikken var heller ikke spesielt plagsom, bare moro med litt bølger. Allerede etter halvannen kilometer var vi på neset der Vorma og Glomma møtes. Der ble det et kort strandhugg ved båtbrygga og en spasertur for å vise fram de flotte kirkeruinene til Marit. Turen videre gikk nordover Glomma forbi Henisand og rundt øya nedenfor Uvesund - før ferden gikk ned Glomma til neset som ga kommunen navn - og i kraftig motbakke ( i alle fall motstrøms) tilbake til Vormsund Brygge.

Marit på Vorma nedenfor Ullershov.

Min første padletur ble 11 kilometer på litt under 3 timer inklusive diverse stopp. Jeg lærte nok til at jeg vil være trygg på neste tur som kanskje blir alene i ny egen kajakk. - Fru Engen, herved søkes om fullmakt til å handle kajakk - som blir bursda'- og julepresangen min for 2014.

Tusen takk for turen Marit, og for at du tok deg bryderiet med å frakte kajakkene hit opp, og for at du gadd å padle så sakte med meg, og for at du tok deg tid til et par hyggelige timer sammen med oss på terrassen etterpå.

PadleGammeln på Vorma, 300 meter hjemmefra.
 
Strandhugg nedenfor Nes Kirkeruiner.

Det er flott ved kirkeruinene, både innenfor murene og utenfor.

Kommer du snart, eller?

Hennisanden ved Glomma.

Nordover Glomma, litt mindre vannføring og litt mindre strøm her enn i Vorma.

Midt i Glomma og likevel vann bare til leggene.

Hei, ikke stikk av med kajakken min!!

Øya nedenfor Uvesund som av en eller annen grunn ikke står på "sjøkartet".
Jeg har sett øya både fysisk og på andre kart, men altså aldri vært der.
3-4 mål stor og høy nok til at i alle fall buskene er synlig selv ved flom.
Flere steder, spesielt i nordenden er det flotte langgrunne badestrender!

Marit måtte utførske øya litt nærmere.
 
På Google Maps er den navnløse øya med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar