søndag 12. oktober 2014

Hvorfor er jeg medlem i Kondis?

…og i Romerike Ultraløperklubb, Ull/Kisa Friidrett, NFIFs ultraløpsutvalg, Nes O-lag, Raumar O-lag,  Skogkarenes Klubb, Østmarkas Venner, Den Norske Turistforening, Skiforeningen, Nes Golfklubb, Norges Automobilforbund, LHL, Vormsund Vel og styret i Sameiet Vormsund Brygge?

Denne helgen har jeg vært på strategiseminar med Kondis – norsk organisasjon for kondisjonsidrett. Bildet ovenfor er fra Kringlerfossen ved Kringler Gjestegård i Nannestad der vi var samlet fra fredag til søndag. Et av spørsmålene vi jobbet med var motivene for å være medlem i Kondis, hvorfor skal akkurat jeg være medlem? Og hvordan skal vi motivere andre til å melde seg inn?

Enkle spørsmål har ikke alltid enkle svar – men nå har jeg prøvd å svare på hvorfor jeg er med både i Kondis og 14 andre steder. Ikke lange utfyllende svar, men den eller de viktigste årsakene til at jeg er med.

KONDIS
Jeg ble medlem i Kondis lenge før jeg begynte med aktiv idrett i 1978, og på medlemskortet står det medlem nr 143. Hovedmotivet for å være medlem var i mange år papirutgaven av bladet «Kondis» - mens det i de senere år er mest motivert av å støtte arbeidet Kondis gjør for å legge til rette for løpere og arrangører av mosjonsløp. Ikke minst er nettstedet www.kondis.no viktig for arrangører og konkurranseglade mosjonister. Jeg er stolt over å ha bidratt på kondis.no gjennom 10 år (pr 25. oktober) som lokalredaktør og ultraløpsskribent, men det skal jeg skrive mer om neste uke.

ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB
Dette er klubben jeg selv startet i 2008 – og fortsatt er leder for. Motivet for å starte klubben og lede den videre er ønsket om å ha en samlende klubb for løpere som løper lenger enn langt – og som ikke har noe relevant fellesskap i andre klubber. Et godt ultraløpermiljø i hverdagen, ved arrangementer, på konkurranser og reiser er gode grunner for å være med i klubben.

ULL/KISA IL FRIIDRETT
En kort periode før jeg startet Romerike Ultraløperklubb løp jeg for Ull/Kisa IL. Årsaken til det var at det var nærmeste klubb der jeg bodde som hadde noe langdistansemiljø. Jeg er fortsatt medlem fordi jeg ønsker å støtte det fantastiske arbeidet klubben gjør spesielt for ungdom. Bidraget mitt består først og fremst i å være med i arrangementskomiteen for Jessheim Vintermaraton.

NFIFs ULTRALØPSUTVALG
Ønsket om å være med å utvikle norsk ultraløping og norske ultraløp har hele tiden vært motivet for å ivareta en sentral rolle i Ultraløpsutvalget. Ultraløping har hatt en fantastisk utvikling siden 2005 – og det er veldig motiverende å ha vært en bidragsyter til dette. Spesielt ønsket om å være en støttespiller for de norske ultraløpsarrangørene motiverer til fortsatt å bekle en rolle i utvalget.

NES O-LAG / RAUMAR ORIENTERING
Det var orientering som var sporten min fra 1978 – og selv om det ble mye veiløping etter hvert var jeg svært aktiv o-løper til et stykke etter år 2000. Jeg har alltid vært medlem av (og engasjert i) klubben nærmest der jeg bor – men de senere årene er jeg mest som støttemedlem å regne. Orientering er en fantastisk fin idrett, og det er en selvfølge at jeg støtter den lokale klubben (og overbygningsklubben Raumar Orientering) med medlemskap. Jeg gir da litt tilbake for alle de flotte orienteringskartene jeg kan bruke på treningsturene mine.


SKOGKARENES KLUBB
Jeg ble invitert til Skogkarenes Klubb Romerike for ca 15 år siden og takket selvsagt ja. Her møtes gamle orienteringsveteraner og ledere til hyggelig samvær på årlige vårblot og høstblot. Det er veldig hyggelig å treffe disse veteranene to ganger i året, og de siste årene har jeg også hatt vervet som "løpsmester" og styremedlem i SKK Romerike. Fortsatt er jeg klart yngre enn gjennomsnittalderen i klubben.

ØSTMARKAS VENNER
Her har jeg også vært medlem svært lenge. Østmarka er jo hjemmeterrenget mitt fra oppveksten, og fortsatt er jeg svært glad i dette terrenget både som løper og skigåer. Selv om Østmarkas Venner etter min mening er litt i overkant restriktive ovenfor inngrep i Marka – er det en selvfølge for meg å støtte deres arbeid gjennom medlemskap.

DEN NORSKE TURISTFORENING
Dette er også først og fremst et støttemedlemskap. Jeg har aldri gått fra hytte til hytte i fjellet eller bodd på en av DNTs hytter – men jeg er en ganske hyppig bruker av løypene som merkes av DNT-lagene, og her ligger også hovedårsaken til at jeg vil stå som medlem. Jeg har sikret med standardnøkkelen til DNT-hyttene, så det kan nok også bli en del overnattinger på hyttene i oslomarka etter hvert.

SKIFORENINGEN
Jeg har alltid vært storforbruker av skiløyper og turløyper der Skiforeningen gjør et fantastisk arbeid. Tiltak som kjentmannsmerket og flott løype- og kartdatabase forsterker viljen til å støtte Skiforeningen med medlemskap.

NES GOLFKLUBB
Etter hjerteoperasjonen og en tilværelse som pensjonist ville jeg ha en aktivitet å falle tilbake på om jeg ikke fikk trimmet så mye jeg ville ellers. Medlemskap og spillerett er dyrt, og forutsetningen for medlemskapet er at jeg faktisk kommer til å spille en del golf. Etter åpningssesongen i år er det ganske klart at jeg er motivert for et nytt golfår i 2015.

NORGES AUTOMOBILFORBUND
Her har jeg vært ut og inn som medlem mange ganger de siste 45 årene. Det er de mange gode medlemsfordelene – ikke minst veihjelpen – som gjør at jeg er medlem. Dette er altså et 100% egoistisk betinget medlemskap.


LHL
Å tegne medlemskap i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke var naturlig etter at jeg ble hjerteoperert i januar i år – faktisk ved LHLs klinikk på Feiring der jeg senere var på et fantastisk fint rehab-opphold. Det er heretter en selvfølge å være medlem i LHL og støtte deres arbeid.

VORMSUND VEL
Jeg støtter selvsagt den lokale velforeningen med medlemskap. At noen vil bruke tid og energi på å forbedre bomiljøet lokalt er noe alle bør støtte. Fortsatt bare passivt medlemskap.

SAMEIET VORMSUND BRYGGE
Jeg ønsket å være med på å bygge opp et trivelig miljø her jeg bor – og mente jeg hadde noe å bidra med da Sameiet Vormsund Brygge ble etablert i 2012. Jeg har vært leder siden starten og er glad for å (forhåpentligvis) kunne gjøre et bidrag til glede for de ca 70 beboerne her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar