fredag 31. oktober 2014

Noen ganger er det litt mer OK å lese av GPS-data

Det skulle gå nøyaktig fire måneder mellom forrige intervalløkt og dagens, en treningsøkt jeg har gruet meg for - og utsatt og utsatt. Årsaken er at jeg fikk hjerteflimmer i midten av juni, og på en intervalløkt 30. juni var det der igjen til tross for at jeg da hadde medisiner mot arytmi.

Siden har jeg trent mye, men egentlig ikke hardt overhodet. Pulsen har nok vært opp mot 140 på en del av joggeturene, men jeg har holdt igjen hele tiden. Men så var det hjertemuskelen og trening da; jeg lærte på rehab'en på Feiringklinikken at intervalltrening var viktig også for hjertesyke for å trene hjertemuskelen, og i går ble jeg minnet på det gjennom en artikkel på NRK.no: http://www.nrk.no/livsstil/intervall-er-best-for-hjertet-1.7772098

To små inngrep i ryggen for å fjerne en føflekk med noe kreftdritt har også bremset meg litt, siden stingene har vært ganske plagsomme i to lange perioder. Men... i dag måtte jeg bare prøve på den første intervalløkta på fire måneder - og den første på flatmark (løpende) siden operasjonen i slutten av januar. Hva jeg forventet? Først og fremst var jeg spent på om jeg orket å løpe fire minutter uten en lite gåpause (slik jeg har blitt vant med på joggeturene mine) - og helst under 6 min/km.

Jadda; km.tid på 4-og noe!!
Jeg startet feigt, den første fireminutteren gikk lett, og jeg klarte 734 meter (5:27/km). Deretter tok jeg i mer, men likevel veldig kontrollert, 5:01/km, 4:59/km og 5:05/km. Jeg hadde ikke pulsbeltet, men gjetter på 145 +/- i puls. Etter å ha gått en drøy kilometer jogget jeg resten av den nesten 5 km lange Golfbanerunden med lettere bein enn noen gang siden operasjonen. En positiv treningsøkt som bekrefter det jeg har følt, at formen blir stadig bedre.

Dagen derpå:
Kommentar dagen derpå: Etter en jogge/gårunde i Golfbanerunden prøvde jeg en ekstra runde hvor jeg jogget hele veien unntatt i den lengste (500 meter) og den bratteste bakken (200 meter)... og satte ny "hjertepers" med 27:36 (5:56/km), ett sekund raskere enn bestetiden fra august - men da tok jeg i mer enn nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar