torsdag 16. oktober 2014

Sessvoll-10'ern blir en løypefavoritt

Dette kommer til å bli en løypefavoritt for mange!

I forbindelse med forberedelser til klubbens nye ultraterrengløp fra Sessvollmoen fikk jeg tidligere i år kontrollmålt en variert og fin 10-kilometer i det lettløpte terrenget ved Sessvollmoen.

I-off på Sessvollmoen likte løypa så godt at han like godt tok initiativ til permanent merking av løypa - og nå er merking og kilometeranvisning på plass. Etter bare et par måneder bærer underlaget preg av at her er det mange som har løpt allerede.

Også syklistene har lagt sin elsk på løypa som nærmest er kjemisk fri for steiner og røtter. Det er en del store vanndammer de første dagene etter regnvær i de områdene som har vært mye brukt av militære kjøretøy, men det skaper bare litt ekstra variasjon, og man kan løpe utenom dammene.

I dag var jeg på den første høstturen i løypa sammen med Bjørn, og det ble et hyggelig gjensyn med både løype og løpekamerat. En rolig joggetur med noen gåpauser og en del fotografering gikk på 68 minutter. Neste gang får jeg prøve å komme meg under timen igjen...

Planen er å arrangere minst ett, kanskje to årlige ultraløp i denne løypa. Jeg går også svanger med en ide om å gjenoppta Bjørns Letohallturer fra 2005+ med den forskjell at jeg vil arrangere søndagstreningsturene fra Sessvollmoen og ikke fra Letohallen.

Bjørn Hytjanstorp med kart... er det mulig? Ja, jeg har planer om å lære han litt enkel kartlesning slik at han bedre blir i stand til å finne fram i terrengløyper på egenhånd. Vi startet pent i dag og fortsetter senere. Det blir ikke enkelt, men....

Her er Bjørn 3 km ut i løypa... toppbildet er av meg ved 6 km.

Bjørn har fått denne bakken oppkalt etter seg; Bjørnkneika.

Takk for en fin tur!

 
Se også tidligere blogginnlegg:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar