søndag 23. november 2014

Mitt ultraløp med tastatur og kamera

I helgen ble 8th Bislett 24 Hour Indoor Challenge arrangert på innendørsbanen under Bislett stadion, 128 løpere startet lørdag kl 10:00 og målet deres var å løpe så mange 546-meters runder som mulig på de neste 24 timene.

Alle årene har jeg vært involvert med å dekke løpet på kondis.no gjennom hele løpsdøgnet. Det er faktisk en ganske slitsom affære, der det går ca 36 timer fra jeg reiser hjemmefra til jeg er tilbake og ferdig med å publisere det jeg har tilrettelagt. Slitsomt - men veldig hyggelig, siden jeg er i et miljø der jeg kjenner halvparten av deltagerne og stort sett alle arrangørene.

Når det trengs, hjelper jeg til litt med arrangementet også, de første årene var jo løpervenn Bjørn Hytjanstorp løpsleder og senere er rollen overtatt av en annen løpervenn, Geir Frykholm. Men først og fremst er bidraget mitt å formidle resultater, bilder og stemning fra Bislett på www.kondis.no.

I år hadde jeg store deler av døgnet med meg Anita Øy fra Nittedal (link til blogg), som var på opplæring som kondisreporter - og sammen laget vi en megalang reportasje fra start til mål med masse oppdateringer. Senere på søndagen laget jeg en oppsummering i en annen reportasje.

 
 
Jeg ble voldsomt trøtt på slutten, noe som kanskje skyldes hjertemedisinene - og halvannet døgn på "oppdrag" er jo uansett lenge. Det frister litt å være med på løpet selv en gang, man kan jo komme langt med jogging og gåing - men jeg har nok funnet min rolle i Bislett24 som kondisreporter.

Døgnet sammen med gode venner som løper, og andre som supporterer fra sidelinja byr på utrolig mange hyggelige samtaler, jeg blir kjent med en del nye mennesker og jeg kan være en del av ultramiljøet som jeg er så glad i. Bare fra klubben var det 25 løpere som startet og minst like mange supportere.

Det får ikke hjelpe at døgnrytmen ikke er opprettet før tirsdagen etter, jeg må ha med meg dette.

2 kommentarer:

  1. Høres ut som jeg skulle ha vært der! Bra du lager reportasje så jeg kan plukke opp litt i etterkant:) 36 timers jobbing er ikke bare-bare, Olav! Bra innsats!

    SvarSlett
  2. Hei og takk Hilde
    Klart du skulle vært der.
    Håper ellers det går bra med lårskaden etter sykkeluhellet i dag.
    Slik sett er det tryggere å løpe på Bislett.

    SvarSlett