tirsdag 11. november 2014

Uten mål, ingen (trenings)mening

Når man har trent for å være best mulig i konkurranser gjennom 35 år, har det aldri vært noe problem å motivere seg til trening - selv på tunge og travle dager. Man har alltid en konkurranse å forberede seg til - og all trening er da bedre enn ingen trening.

Nå er det ikke lenger helt slik... jeg har jo i realiteten sluttet å konkurrere selv om det kan komme et og annet unntak. Det betyr at "konsekvensen" av å la være å trene ikke er helt som før, og det er lettere å ta treningsfri. Hva så? ... jeg skal jo ikke konkurrere!

Selv som hjerteoperert sniker det seg inn en redsel for å ende opp med elendig fysisk form, og god form er ferskvare - det trengs påfyll av nytt hele tiden. Derfor har jeg til stadighet en del "prosjekter" av relativt omfattende fysisk omgang, som for eksempel "alle-på-en-dag" turene mine.... som krever at formen er bra, og dermed at treningsmotivasjonen holds varm.

De siste dagene glapp det litt. Etter 11-timersturen i Sarpsborg sist onsdag hadde jeg ikke noe krevende i sikte på lang tid framover... og plutselig ble unnskyldningene for ikke å trene større enn motivet for å trene. Nåja... det varte bare fem dager - og jeg satt litt på spinningsykkelen en av dagene, men det hadde helt sikkert vært annerledes (les; mer omfattende) trening dersom jeg hadde hatt noe slitsomt å se fram til.

Nå har jeg nye mål - og gjenvunnet treningsmotivasjon. Og tid skal jeg alltids klare å finne selv om jeg er inne i en travel periode.

Travel pensjonist?
Ja, denne og tre uker til er jeg fungerende nettredaktør for www.kondis.no i 100% stilling mens Heming er på ferie i New York. Vi er barnepike for Lilo denne uka, jeg er involvert i arrangement av Jessheim Vintermaraton fk helg og Bislett 24-timers neste helg - og så er det VM i sjakk på TV.

Lilo, sjefen i stua de neste fem dagene mens Ole og Jannicke er i Roma.
 
Dagens utskeielse:
"Litt av et par", en morsom parodi med Vogt og Nordin på Ullensaker Kulturhus i dag sammen med Else. Før det debuterte vi som gjester og biffspisere på TGI Fridays, også det på Jessheim.
 
Den store tidstyven.... men en fantastisk fyr!
 
Forberedelser fredag og lørdag, ansvar for løypevakter søndag. Jeg skal også være sluttpatrulje på den siste kvartmaratonrunden, men det blir vel mest gåing (?).
 
Bislett 24-timers neste helg blir nok som tidligere en tøff 30-timersøkt, mest foran PC'n med nyhetsoppdateringer på kondis.no. Det blir også et flott døgn sammen med masse gode venner. Det må trenes mye opp mot helgen - det blir nok null egen trening lørdag og søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar