lørdag 4. april 2015

"Snøsjokk" på Sessvollmoen

Jeg trodde det var vår, slik ser det da ut her hjemme - selv om det er noe snø igjen i skogen. Nå hadde jeg ikke ventet at det var is- og snøfritt i 10-kilometersløypa på Sessvollmoen heller, men at det fortsatt var full vinter hadde jeg ikke regnet med.

Sammen med Kent fra Feiring skulle jeg "inspisere" Sessvoll-10'ern i dag morges. Det var strålende sol, men nulltemperatur på morgenen. Allerede ved bilen forsto jeg at broddene måtte på, men etter bare 500 meter i skauen var det også tid for å innse at det var for tungt å løpe i snøen.

Det var ikke skare, det var ikke løst, det var en mellomting som gjorde at omtrent annethvert steg var gjennomtråkk i til dels dyp snø - og vi heiste hvitt flagg med det samme. Det ble en kjapp tur tilbake til bilene for å legge igjen brodden før vi la ut på en "sightseeing-løpetur" (13 km+) rundt omkring på veger i Sessvollskauen og på Trandum - i områder Kent ikke hadde vært tidligere.

Det ble ingen terrengtur som planlagt, men minst like hyggelig; når vi løper på veg er det jo lettere å skravle sammen, og den anledningen lot vi ikke gå fra oss. Ellers hadde jeg tunge lår i dag etter en ganske tøff styrketrening på Spenst i går... men man kommer da framover likevel.

Invitér en venn på løpetur
Det er helt OK å trene alene, men det er mye hyggeligere å trene sammen med noen. Det synes nok den du ikke inviterte med deg på dagens tur også (?). De fleste har heldigvis løpevenner de kan trene med, men i hverdagen er det lett å hoppe over "planlegginga" og bare løpe av sted alene. Men altså; det er mye hyggeligere å trene med andre.... og da er det kanskje du som må ta initiativet!

For meg er litt av utfordringen at jeg løper så sakte, og at jeg trenger litt oppvarmingstid. Andre har kanskje andre "unnskyldninger"... men faktum er at mange synes det er allright å trene en del med de som løper saktere enn seg selv - det er bra trening likevel. Så altså: Invitér en venn med deg på løpetur så ofte som mulig.

Her er Kent på omvisning i den tidligere 6-timersløypa på Trandum (2006-2009).
 
Trandumskogen, minnestein over 194 som ble henrettet.
 
 
Tenk om veggene kunne prate...

Trandumskogen har status som nasjonalt minnesmerke.
 
Litt hyggeligere enn Trandumskogen....
...etter løpeturen var det hjem til en tidlig utepils på terrassen i vårsola!
 

Svensk folkøl (2,8%)! Bedre enn norsk pils!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar