mandag 18. mai 2015

Fem dager igjen til EcoTrail Oslo

- 23. mai er fem dager unna.

- Starten på EcoTrail Oslo er ganske nøyaktig 110 timer unna.

- Målgang er 123 timer unna?

En eller annen gang mellom 110 og 123 timer får jeg svaret på om årets målsetting om å fullføre seks ultraløp er realistisk eller bare et luftslott. 

Det blir litt enten eller med de 80 kilometerne i EcoTrail Oslo; fiasko (=brutt løp) betyr at jeg antagelig skrinlegger de fem andre planlagte ultraløpene, suksess (=fullført løp) betyr at jeg i alle fall går løs på Lysefjorden Inn 6. juni.

Bildet: Vil jeg oppleve det synet som åpenbarer seg på dette bildet?... her er det 500 meter igjen til målet på "Sukkerbiten" til høyre for operaen.

Jeg har fått gjort de forberedelsene jeg har planlagt, jogget mine ca 60 kilometer pr uke de siste 10 ukene og ellers trent variert, jeg har kommet ned igjen på matchvekt 68 kilo og jeg føler at formen er så bra som det er lov å forvente et år etter hjerteoperasjonen. Usikkerheten knytter seg dels til hvordan bena føles etter 5-6 timer - om jeg får kramper eller stivner fullstendig, og dels til om jeg vil føle ubehag etter x antall timer i aktivitet.

Det er heldigvis meldt sol og 12-13 varmegrader, og det er bra nå som jeg mer og mer har blitt en godværsløper. Jeg har også vært gjennom hele løypa på fire treningsturer slik at jeg vet nøyaktig hva som venter meg. Jeg vet hva jeg skal løpe i og hvilke sko jeg skal løpe med, hvilken sekk jeg skal bruke, hvilken og hvor mye drikke osv osv....

- Jeg er ganske enkelt 100% klar for oppgaven!
- Jeg er optimist og jeg gleder meg til lørdag kl 10:00!


Torsdagens langtur etter "stolpeposter" i Gjerdrum var siste langtur før EcoTrail. Da løp jeg med tunge ben etter hard styrketrening dagen før. Det skal jeg ikke ha på start 23. mai... tunge ben altså.

De siste intensive øktene hadde jeg i går og i dag; 3 serier 10x30/30 maxfart på spinningsykkelen i går, og kortintervall på mølle på Spenst Årnes i dag: 4x2:00/1:00 (4:55 min/km) 4x1:00/1:00 (4:36) 5x15 sek (3:58).

I morgen skulle jeg vært på en tretoppers tur med søstera mi i Hakadal... men elendig værprognose med regn, torden og null utsikt gjør at dette utsettes til uka etter EcoTrail. De fire siste dagene blir det dermed bare lett trening, men "litt" trening blir det jo, jeg vil ikke bryte rekken med "trening hver dag i 2015" før jeg må... og det blir vel verst å klare det dagen etter EcoTrail (?).

17.mai
I går var vi forresten på Kongsvinger der yngste barnebarnet (Martin) gikk i russetog, og deretter feiret vi nasjonaldagen med middag på "Bella" sammen med deler av familien.

Russetog i regnvær....

Martin med mamma og bestemor...

2 kommentarer:

  1. 123 timer til Anita står og venter på deg i mål med en øl i handa! Dette går fint. :)

    SvarSlett
  2. Ja Anita, det er jo selveste gulrota det!

    SvarSlett