tirsdag 2. juni 2015

Gjensyn med Sessvoll-10'ern sammen med løpevenner

For snart to måneder siden (4. april) løp jeg på Sessvollmoen sammen med Kent, da var det alt for mye snø til å løpe i terrenget. Siden da har snøen smeltet og regnet lavet ned - i dag kunne vi trengt kano i halve løypa.

"Våteste mai på 52 år" skrev Romerikes Blad i dag, jo takk, har merket det - og i Sessvoll-10'ern var det mer enn synlig. Det har lett for å bli vanndammer i dette tidligere militære øvingsområdet, men så store sjøer som i dag har jeg ikke sett tidligere. Jeg har jo etter hvert blitt en godværsløper som planlegger treningstidene etter værprognosen på yr.no, og i dag var prognosen "innetrening". Men... jeg hadde et par treningsavtaler å følge opp, og det går foran yr.no.

Jeg hentet Kristiansanderen Thomas Øderud på Radisson Blu Gardermoen 16:00, og vi kjørte til Sessvollmoen leir der Per-Einar Roth og Kent Hertaas ventet. Det ble en helt naturlig puljeinndeling fra start; Thomas og Per-Einar, Kent og meg. Tre av oss løp forresten EcoTrail 80 km mens Kent debuterer på ultraløp i Romeriksåsen på langs. Vi plasket alle en runde i Sessvoll-10'ern før det ble litt andre stier resten av treningsøkta. Jeg brukte våtsokker og merket ikke noe til vannet.

Som vanlig var det en hyggelig pratetur med Kent, det ble 16 km og ca 1:50. Fotoapparatet ble værende i bilen, det regnet - for allværskameraet knuste jeg jo på Ecotrail - det er inne til reparasjon ellet utskifting. På slutten av treningsøkta sluttet det faktisk å regne og himmelen viste fram litt annen farge enn den grå. Thomas ble kjørt tilbake til seminaret og middagen på Radisson Blu, og vi fikk anledning til å prate en del om det spennende terrengultraløpet han og Kristiansand Løpeklubb skal arrangere neste år.

Meg, Kent, Thomas.

Kommer varmen til Lysefjorden - og blir jeg løpbar?
RB skrev ikke bare om den våteste mai på 52 år, det har også vært den kaldeste siden 1996. Nå håper jeg langtidsvarslene om mye sol og varme den neste tiden slår til... og så er jeg spent på om skrotten blir klar til lørdagens ultraløp langs Lysefjorden. Magen var bedre i dag enn i går, og i morgen kveld må jeg pakke for avreise til slekt i Sandnes. Jeg pakker nok løpesekken og tilbehøret, men oddsen er vel i beste fall 1:2 for at jeg løper Lysefjorden Inn på lørdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar