søndag 20. september 2015

Forkjølet og i tenkeboksen

Det har vært en merkelig treningssommer og høst så langt; Etter å ha trent hver eneste dag i første halvår (mer nøyaktig hver dag til 10. juli) har jeg deretter trent bare 20 av 72 dager. Likevel har det blitt 700 kilometer på bena og total treningstid på 110 timer - eller sagt på en annen måte; et snitt på 70 km og 11 treningstimer i uka.

Det var etter en ferieuke i Danmark i juli at jeg avblåste resten av konkurranse-sesongen, med unntak av UltraVasan. Deretter har det blitt mange og lange turer på jakt etter "Stolpeposter" - og svært lite annet. Å trene sjelden, rolig og lenge er greit nok, men jeg bør komme i gang igjen med mine ukentlige intervall- og styrkeøkter på Spenst.

På sett og vis er det deilig ikke å ha en konkurranse å trene mot, men jeg merker jo også umiddelbart at det blir veldig lett å hoppe over treningsturer eller trim for øvrig. Det siste er jo ikke bra! Jeg skal jo ikke slutte å trimme!

Dermed er jeg litt i tenkeboksen; hvordan opprettholde bra treningsnivå og god form uten å delta i konkurranser? Turorientering og urbanorientering (stolpeposter) sørger jo for god kondisjon - mens jeg kanskje må lage noen singelkonkurranser der jeg kan måle forutviklingen? Det kan f.eks. være x distanse/tid på tredemølle - som kan måles regelmessig. Innendørs på mølle vil jo dette være veldig sammenlignbart...

Akkurat nå er jeg forkjølet for første gang siden april 2012 (!) - så det blir ingen fartstrening førstkommende uke, men annenhver uke intervall og annenhver uke tempotest kan være en mulighet.

Tempotesten kan jeg f.eks. gjennomføre med oppvarming, deretter start med 30-60 sekunder 10,0 km/t, øke til 10,5 km/t, osv så lenge jeg orker... jeg sprenger neppe tabellen til venstre (?).

Hvis dette blir for masete kan jeg sette mølla på  fart raskere enn komfortsonen (for eksempel 4:48 km/t) og løpe så lenge jeg orker....

Neste år?
Stolpeposter (turorientering)
Langturer i ulike ultraløpstrasèer
Styrketrening og mølle(fart) på Spenst
Golf!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar