torsdag 7. januar 2016

Jeg hater skrik

Kom igjen nå, ta iiiiiiii, jaaaaaaaaaaaaaaaaa, veldig bra, hyyyyyyl.....hyyyyyyyl..... hyyyyyl... iiiiiiiiiii!

Jeg hater det, jeg blir forvandlet til en sur gammel gubbe, kan de ikke i det minste lukke døra!? Dunk, dunk, dunk.... herlig musikk - jo høyere jo bedre, men ikke de jæ... kvinnehylene som skjærer gjennom marg og bein og overdøver selv musikken som får veggene på treningssenteret til å riste. Hun har jo mic må vite - og volumknapp!

Selv gamle meg har vært på noen spinningtimer og saltreninger, der dundrende musikk og "oppmuntrende" tilrop drønner i takt. Det er helt OK - og egentlig ganske morsomt hvordan disse instruktørene har som mål å få deltagerne i kjelleren hver eneste gang - her er det tilsynelatende ikke snakk om trening på riktig intensitet, men om full guffe - hver gang! Det får hver og en takle på sitt vis.

Men, at en stakkars (?) gammel gubbe som ikke er med på saltreninga - som egentlig er i en annen sal - skal få treningsgleden ødelagt av de grusomste kvinnehyl fordi døra mellom salene står åpne for å skape gjennomtrekk - det er dårlig gjort! Jeg hater skrik! Spesielt slik unødvendig skriking! Hvis noen prøver å voldta instruktøren er det noe annet, men i en sivilisert verden kan hun vel enten rope normale ord eller i det minste lukke igjen døra (?). Jeg hater skriiiiik og hyyyyyyl!

Er guttehyl noe bedre? Sikkert ikke, men jeg har ennå ikke hørt en treningsinstruktør hyle og skrike!

Jada, timeplanene til treningssenteret ligger på nettet, og jeg kan styre unna disse tidspunktene, men nå har jeg altså ikke gjort det hittil, med det resultatet at jeg tre treninger på rad har kjempet meg gjennom mølleøkter der jeg verken hører mine egne skritt, eller om sidemannen og sidekvinnen prater til meg. En sutrete grinebiter har jeg vært, men jeg har holdt det for meg selv.

På dagens trening fikk jeg ut litt aggresjon med å legge på ekstra køl på intervalltreninga - og det hjalp. Jeg fikk nok med å takle meg selv, jeg orket ikke irritere meg så mye over hylinga... slik sett ble det en bedre treningsøkt enn planlagt, jipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Jeg kjørte samme økta som for to dager siden, med 15x 60/60 og avsluttende 5 min 15/15 - totalt 10 kilometer og bedre fart enn sist. Neste gang må det bli langintervall igjen. Når det er så kaldt som nå (-15C i dag) er det overhodet ikke fristende å trene ute - da er det kjekt med medlemskap på et treningssenter, med eller uten skrik!

6 kommentarer:

  1. Ha ha! Skjønner problemet. Får bare håpe at du ikke blir voldelig neste gang du sliter med dette ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er så liten at jeg aldri har vurdert å bli voldelig, jeg ville tape uansett :-)

      Slett
  2. Svar
    1. Ja, ikke sant! Mye hyggeligere å løpe med deg i terrenget enn å løpe på mølle med kvinnehyl i øra :-)

      Slett
  3. Tihi...Det har sine fordeler å være musikkavhengig. Jeg er alltid stengt inne i et par øreklokker på mølla.

    SvarSlett
  4. Ja, ser poenget Einar. Jeg hadde musikk på øret en periode da jeg trente på Elixia Jessheim, men av natur liker jeg best å få med ale som skjer rundt meg - enten det er støy på et treningssenter eller fugler i skogen; all lyd unntatt kvinnehyyyyyl er greit.

    SvarSlett