onsdag 30. mars 2016

Hjertetest 2 år etter... mindre medisiner fra nå av!

Juhuuu...
Jeg var på årskontroll hos hjertespesialist i dag (avlesning 24-timersmåling av hjerterytme, ultralydundersøkelse, belastnings-EKG, samtale).

Alt ser bra ut - og jeg kan nå redusere på medisinering. Kutter ut flimmermedisinene jeg har brukt morgen og kveld. Jeg har jo ikke hatt antydning til flimmer eller arytmi siden 4. juli 2014, eller andre ubehag relatert til hjertet heller.

Jeg må likevel fortsette med blodfortynnende- og kolestrolmedisin  (livslangt obligatorisk for de som har vært gjennom åpen operasjon) selv om verdiene er fine. Jeg er spent på i hvilken grad pusten i motbakker påvirkes av at jeg slutter med de "bremsende" flimmermedisinene.

Bildet er fra 24-timersmålingen av hjerterytmen min, fra i går til i dag).

Spesialistbesøket feiret jeg med intervalløkt på Spenst Årnes der jeg løp 15x 60/60 i 4:13 min/km (noen i 4:29-fart midtveis) - og avsluttet en times løping med enda litt raskere stigningsløp (3:56(min/km).

Dagens tøffeste økt var likevel 5-6 minutter på ergometersykkel hos hjertespesialisten; uten oppvarming og med jevnt stigende belastning ble det hysterisk slitsomt på slutten - og jeg stoppet opp 10 sekunder for tidlig! Jeg kaller det stresstest av hjertet - fy pokker, jeg som er en slow starter og vanligvis helt avhengig av oppvarming.

Nå gleder jeg meg til helgens klubbsamling i Sarpsborg. Det er alt for få deltagere (10) - men årsaken til det får vi analysere senere. Jeg har lagt opp til 4 treningsøkter for alle (fr-lø-lø-sø) - og bør vel selv klare å skrape sammen 70-80 kilometer (terreng/grusvei) i løpet av helgen (?).


Gårsdagens Facebook-oppdatering:
Supre verdier for blodtrykk, puls og kolestrol. 24-timers sjekk av hjerterytme pågår. Ren rutine... gubben er i OK shape! «Gjør det du vanligvis gjør, men ingen dusjing, sa legen». Det lot seg ikke gjøre, så da ble to-timer rask gange i stedet for jogging – i Ringsbyrunden 12 km. Ingen fare for å bli svett av gåing i den kraftige vinden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar