fredag 18. mars 2016

Karibien, forkjølelse, vektøkning - og endelig vår!

Ti dager på cruise i Karibien kan verken defineres som treningsleir eller slankekur! Men, det er jo allright likevel da! Else og jeg fikk med oss Fenstadvennene våre Torill og Vidar på noe vi ikke har prøvd tidligere; cruiseferie.

La det være helt klart; det var 10 fantastisk fine dager, men likevel passer det nok meg bedre å feriere på en fast destinasjon. Jeg vil så gjerne bli bedre kjent på stedene jeg besøker, men på cruise har du jo svært begrenset tid på hvert sted. Livet på båten er også litt hektisk, med tunge måltider "hele døgnet" og show og annet som også skal inn på timeplanen hver dag.

I stedet for en lang daglig joggetur som "løpeturist" (slik det blir når vi er på et fast sted) ble det noen ynkelige økter på mølla i det flotte treningssenteret i baugen på MSC Divina. Unntaket var morgenen i Miami før vi mønstret på båten, der fikk jeg en fin totimers turisttur på bena før de andre våknet.

MSC Divina var en gigantisk båt med plass til 4200 passasjerer. På turen vår var vi 3600 + 1300 mannskaper, like mange mennesker som det bor i en middels norsk kommune. Det var luksus og fint, vi hadde lugar med utvendig balkong, facilitetene var mange og fine, og det ble alt for mye mat og drikke.

Turen var fra Miami via Ocho Rios på Jamaica, George Town på Cayman Islands, Cozumel i Mexico og Nassau på Bahamas før vi endte opp i Miami igjen. Ferieminne i form av bildeshow og film er klargjort, og noen av bildene ligger nedenfor.

Som så mange andre avsluttet vi turen med å bli forkjølet, det ble nok i overkant mye aircondition - og kombinert med 2 kg+ på en allerede for feit skrott (+5 totalt siden høsten 2015) har jeg en jobb å gjøre framover med både form og vekt.

Men, nå har våren kommet!
Det er lengre og lysere dager - forkjølelsen har stort sett sluppet taket - optimismen er på topp!

27 av 500 bilder fra turen:

 Miami by night, en imponerende skyline.

Her er jeg på en totimers morgentur over mot Miami Beach. Alt var tilrettelagt for bilisme, men jamen var det bra tilrettelagt for syklende og gående over alt i Miami også.

På sightseeing med BigBus Miami. Freedom Tower i bakgrunnen.

Det kom ei regnskur... jeg krøp inn i Elses poncho...

MSC Divina fotografert fra bussen... det er ingen overdrivelse å si at denne kolossen ruvet selv i Miami-landskapet.

Fra Jamaica: Ingen øvrige kommentarer....

Motiv fra Ocho Rios, en liten turistby sør på Jamaica.

Det eneste jeg angrer på etter turen er at jeg ikke ble med på denne elvevandringen på Jamaica. Bildet er fra det roligste partiet i fossen. For sent oppfattet jeg at den steinete elvebunnen var spesialbehandlet - og at det ikke var glatt overhodet...

Turister på vei tilbake til båten...

Det var mye glitter og stas på båtens fellesområder.

Fra Hell på Grand Cayman

8.mars ble selvsagt markert også på MSC Divina

Mye folk, men egentlig ikke trengsel om bord. Akkurat her følger folk med på en moteoppvisning.
 
I Cozumel (Mexico) brukte vi noen timer på stranda...
 
Det var herlig vann og egentlig bare deilig at det var lettskyet denne dagen.

Badeliv ombord, ett av flere store badedekk.

Joda, det ble noen halvtimes økter på mølla - i front av skipet. Men alt for mye mat og "feil" drikke medførte ingen superform akkurat.

Hver kveld var nytt show i den flotte konsertsalen med plass til 2000 mennesker.

Og mange steder ellers var det underholdning i barene... her fra en Beatles-mimrekonsert som fikk det til å svinge for oss gamlingene.

Velkommen til Nassau Bahamas!

Side om side med vesle "Disney Magic". Vi bodde nesten øverst omtrent midt på båten.

Morsom bruk av pastellfarger på husene i Nassau.

Det var flere store båter i havna, men "vår" var den klart største.

Señor Frogs i Nassau... med høy partyfaktor midt på dagen! 

Kreativ takdekorasjon....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar