søndag 24. april 2016

På tur med Tone i Finsrudmarsjen

Finsrudmarsjen er ett av tre fine vårløp i Eidskogdistriktet, der man klarer å samle både konkurranseløpere og trimmere i et imponerende antall sett i forhold til hvor små steder disse løpene arrangeres på. For to uker siden var det Baksjøløpet på Åbogen (625 deltagere), i dag var det Finsrudmarsjen (220 deltagere) og i mai er det Krystallmarsjen på Magnor.

Akkurat som i Baksjøløpet tok jeg turen oppover til Finsrudmarsjen for å gå tur med Tone og hundene Amandus og Sita. Det ble nok en fin tur, og jeg fikk også tatt noen bilder som kunne legges ut på kondis.no: Finsrudmarsjen med mange sterke løpere

Vi hadde gjester til klokka 3 på natta, så det var en ganske trøtt gubbe som slepte seg ut av senga for å holde avtalen med Tone. Riktig fornøyelig var det når jeg kikket ut og så at det snødde skikkelig (heldigvis bare en byge). Jeg rakk starten med solide 10 minutters margin (!) - og denne gangen valgte vi "langløypa" som var 9 km (kortløypa er 6 km).

Jeg har konkurrert her 5 ganger på 90-tallet med tider mellom 33:16 og 35:25, ikke så verst ut fra dagens bestetider på 31:16 og 32:20, men det var ei løype jeg likte godt og alltid var topp 10 på. For to år siden debuterte jeg i gåklassen sammen med Tone.

Vi var heldige med været selv om det bare var 5-6 varmegrader. Det var litt sol og litt skyer, men omtrent samtidig som vi kom i mål kom også "snøstormen" - i alle fall ei skikkelig hagl- og snøbyge.

Noen bilder fra Finsrudmarsjen:


Finsrud Samfunnshus er arena for Finsrudmarsjen.
Tone og hundene står i bakken og venter på somlebukken...
 
Starten har gått... det er 18 år siden jeg sjøl var med i tetfeltet på Finrrudmarsjen.

Trimmerne er i flertall.

Hunder og barnevogner er ikke noe hinder for å være med her...

Og dermed er fylkesvei 202 mot Austmarka full av trimmere....

På tur gjennom Finnskogen...

Forbi Linnerudhaugen gård... 

Trivelig med trim på landet!

På grensen til Sverige. 

Drikkestasjon - i Sverige. Finsrudmarsjen går gjennom tre kommuner (Eidskog, Austmarka og Eda) i to land.

Tilbake i Norge.

Mål i bakgrunnen rett innenfor Eidskog- grensen.

Sita, Tone og Amandus fullfører med stil!

Det snør, det snør, fiddelibom....

Vafler, nam nam. To til Tone og to til meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar